T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Ortak Sınav Takvimi

2. dönem 1. ortak sınav güncel takvimine aşağıdaki bağlatında ulaşabilirsiniz. 

 

 meb_iys_dosyalar/06/19/121946/dosyalar/2024_03/11213206_2donem1ortaksinavtakvimi20232024guncel.pdf

AÇIKLAMALAR

1-Bakanlıkça ülke genelinde yapılacak 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinden açık uçlu 7 soru, matematik dersinden açık uçlu 8 soru sorulacaktır.

2-Ülke geneli ortak yapılan 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinin sınavlarınin değerlendirmesi ders öğretmenlerince yapılacaktır.

3-Ortak yazılı sınavların yapılacağı gün ve saatlerde eğitim öğretime devam edilecektir.

4-Ortak sınav soruları ve cevap anahtarları sınav tarihinden en az 2 gün önce zümre öğretmenleri tarafından hazırlanır ve okul müdürlüğüne onaylatılacaktır.

5-Türk dili ve edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Bu derslerin önce yazılı sınavları sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacaktır.

6-Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları; yazılı sınavın %70'i, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavlarının ortalamasının %30'u alınarak hesaplanacaktır.

7-Ortaöğretim kurumları yönetmeliği 45 inci maddesine göre;

a) Bu sınavların şube ve sınıf bazında SINAV ANALİZLERİ yapılarak sınav soru ve cevap anahtarının bir nüshası Zümre Başkanlarıınca 15 gün içerisinde ilgili Md Yard Teslim Edilecektir.

b)Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esastır.

c)- işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda (AMP12 İNCİ SINIFLARDA) ortak sınav yapılmaz, bu sınıfların sınavlarını derse giren öğretmenler kendi ders saatlerinde yapar (ancak ortak soru sorabilirler)

8 -Kaynaştırma/Bütünleştirme yoluyla eğitim alan öğrenciere yönelik ölçme değerlendirmede BEP esas alınır.

9-Sınav için ön görülen süre bitmeen hiç bir öğrenci dışarı çıkartılmayacaktır.

10-Zümrece seçilen senaryo baz alınarak Sınavlar açık uçlu veya açık uçlu kısa cevaplı sorulardan oluşturulmalıdır.

11-Sınav soru ve cevap anahtarı sınav sonunda zümre öğretmenlerince öğrenci gruplarında ilan edilir. Sınav Sonuçları 10 gün içerisinde e okula girilir

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 21:32 - Görüntülenme: 358
  Beğen | 0  kişi beğendi