T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Biyomedikal Kalibrasyon Laboratuvarı

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanımız 2007-2008 eğitim öğretim yılında okulumuzda eğitime başlamıştır. Yaptığımız eğitimlerin bir parçası olan ,  çevremizde bulunan hastanelerden gelen talepler ve yapılan yaz stajı uygulamalarından elde edilen gözlemler sonucunda hastanelerin sahip oldukları tıbbi cihazların doğruluğunu tespit amacıyla güvenilir bir kalibrasyon uygulamasına ihtiyaç bulunduğu anlaşılmaktadır.

Kurumumuz BCT alanında bir Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarı kurularak, kurumumuzda yetiştirdiğimiz öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim imkanı sağlarken, sektörün ihtiyacı olan güvenilir bir deney/kalibrasyon hizmetinin döner sermaye marifetiyle sağlanması mümkündür.     Bu amaçla 2013-2014Eğitim öğretim yılında  okulumuz bünyesinde deney/Kalibrasyon laboratuvarı kurulmasına karar verilmiştir.

 Sektörde bu alanda faaliyet gösteren TÜRKMET, KİM KALİTE, TÜBİTAK SAGEM, Gazi Üniversitesi Hastanesi Biyomedikal Laboratuvarı, Yüksek İhtisas Hastanesi Kalibrasyon Laboratuvarları incelenerek Deney/kalibrasyon laboratuvarının kurulumu için yapılması gereken alt yapı ihtiyacı belirlenmiştir.

Fiziki mekânla ilgili Bakanlığımız İnşaat Emlak birimi tarafından alanımızda bulunan  laboratuvarlarımızdan bir tanesi bu iş için yeniden düzenlenmiştir. Bu kapsamda :

•             Mekanın elektriksel alt yapısının yeniden düzenlenerek, ayrı bir topraklama hattı ile 1 Ω'dan az topraklama direnci sağlanmıştır.

•             Silisli sac ile ortam elektromanyetik gürültüye karşı Faraday kafesi ile filtrelenmiştir.

•             Zemin anti statik malzeme ile kaplanmıştır.

•             İklimlendirme için en az 20 BTU'luk bir klima sistemi kurulmuştur.

2014-2015  Eğitim öğretim yılında Deney ve Kalibrasyon hizmetlerinin güvenilir ve sağlıklı verilebilmesi için "TSE'nin 17025 nolu Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarı" standartları incelenmiştir.  Verilmesi planlanan deney hizmetinde kullanılacak donanımlar belirlenerek gerekli kaynak ve alım işlemleri gerçekleştirilmiştir. Deney /Kalibrasyon hizmetinde çalışacak personelin alanında yetkin bir firmadan deney ve kalibrasyon hizmeti için gerekli eğitimler alınmıştır. Sistem oluşturularak işletilmeye başlanmıştır.

Biyomedikal cihazların deney ve kalibrasyonunu yapmak üzere 17025 sayılı Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Standardı kapsamında faaliyet gösterecek olan laboratuvarın denetimi TÜRKAK denetmenleri tarafından yapıldı Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında hazırlan BCT Kalibrasyon laboratuvarının Dünya standartlarında olduğu Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından tescil edilerek kendilerine TURKAK Akreditasyon belgesi verildi.2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Laboratuvarımızın ve işleyişimizin akreditasyonunun Türk Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenmesi amacıyla 05/10/2015 tarihinde başvurumuz yapılmıştır. 

Biyomedikal cihazların deney ve kalibrasyonunu yapmak üzere 17025 sayılı Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Standardı kapsamında faaliyet gösterecek olan laboratuvarın denetimi TÜRKAK denetmenleri tarafından yapıldı Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında hazırlan BCT Kalibrasyon laboratuvarının Dünya standartlarında olduğu Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından tescil edilerek kendilerine TURKAK Akreditasyon belgesi verildi.

kalibrasyon inşaatkalibrasyon inşaatkalibrasyon inşaatkalibrasyon inşaatkalibrasyon inşaatkalibrasyonkalibrasyonkalibrasyon

KALİTE POLİTİKAMIZ

Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarı olarak, Kalite Politikamız;

  • Sağlık sektöründe, dünya standartlarını, geçerliliği ve doğruluğu kanıtlanmış metotları kullanarak üst düzey deney ve kalibrasyon hizmeti vermek ve hizmeti verecek elemanlar yetiştirmek ana ilkemizdir.
  • Laboratuvarımızda gerçekleştirdiğimiz deney ve kalibrasyon hizmetleri müşteri memnuniyeti odağında TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygun sunulur.
  • Teknolojiye ve insani ilişkilere olan yakın duruşumuz ile sürekli gelişen ve geliştiren dinamik bir yapıya sahibiz.
  • Deney ve kalibrasyon hizmetini gerçekleştiren eğitilmiş personelimiz, tarafsız ve bağımsız bir şekilde deney sonuçlarının gizliliği ve kalite el kitabımız önderliğinde oluşturulan süreçlerin uygunluğu ve sürekli iyileştirilmesi için çaba gösterir.
  • Tıbbi cihaz kalite kontrolü alanındaki yerimiz, gelişmenin, güvenin ve hak edilmiş otoritenin yeridir. 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.11.2015 - Güncelleme: 26.01.2023 13:19 - Görüntülenme: 4122
  Beğen | 0  kişi beğendi