TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ KUTUP ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA TÜRKİYE 2.Sİ OLDUK

2204-C LİSE ÖĞRENCİLERİ KUTUP ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

Yarışmanın final aşaması proje değerlendirmeleri, 10-11 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılmış ve bu değerlendirmelere 64 projenin sahibi 150 öğrenci katılmıştır. 4 ana alanda yapılan proje değerlendirmelerinde, Canlı Bilimleri alanından 23, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanından 21, Fiziki Bilimler alanından 12 ve Yer Bilimleri alanından 8 proje yer almıştır.

Yarışmanın final aşaması proje değerlendirmeleri kapsamında yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülleri alan projeler belirlenmiş olup her alanda 1 Birincilik, 1 İkincilik ve 1 Üçüncülük olmak üzere toplam 12 proje ödül almıştır. Okulumuz öğrencileri Bedir Ömer Aydın, Berat Karadağ ve Ferhat Kara'nın bilişim teknolojileri öğretmeni Mehmet İbrahim Talan danışmanlığında hazırlamış oldukları "KUTUP HAYVANLARININ YAPAY ZEKA DESTEKLİ İHA İLE TESPİT EDİLMESİ" projesi Yer Bilimleri kategorisinde Türkiye 2.si olmuştur.

Bu etkinliğin ödül töreni, Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük ödülü alan proje sahiplerinin katılımıyla 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul ilinde yapılacak TEKNOFEST 2023 etkinliği kapsamında düzenlenmiştir. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederiz.

Yayın: 30.07.2023 - Güncelleme: 26.02.2024 12:00 - Görüntülenme: 154