T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türk Akreditasyon Kurumu, okulumuz Biyomedikal Teknolojieri Alanı´na biyomedikal cihazların kalibrasyonu için uluslararası akreditasyon verdi.

Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında hazırlan BCT Kalibrasyon laboratuvarının Dünya standartlarında olduğu Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından tescil edilerek kendilerine TURKAK Akreditasyon belgesi verildi.

Ankara'da 4, Türkiye'de ise 25 okulda bulunan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri (BCT) alanında Abidinpaşa Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi bir ilke imza attı. Mesleki ve Teknik Eğitimde öncü ve lider okul Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, uluslararası akreditasyon için Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK'a başvurdu. Biyomedikal cihazların deney ve kalibrasyonunu yapmak üzere 17025 sayılı Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği Standardı kapsamında faaliyet gösterecek olan laboratuvarın denetimi TÜRKAK denetmenleri tarafından yapıldı Okulumuz Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında hazırlan BCT Kalibrasyon laboratuvarının Dünya standartlarında olduğu Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından tescil edilerek kendilerine TURKAK Akreditasyon belgesi verildi.

2 gün devam eden denetimlerin kapanış toplantısında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden baş denetmen Prof. Dr. Orhan İNCE: "Bu alanda ortaöğretim düzeyinde uluslararası akredite için TÜRKAK'a başvuru yapmak bile başlı başına bir başarı, sıradışı bir vizyon ve takdiri hak eden bir örnekliktir. Denetim süresince hem iyi bir ev sahipliği yapan hem de çok kararlı, inançlı ve gayretli olduğunu gözlemlediğim Mustafa KÖKCÜ, Ömer YILMAZ, Ali TEKİN, Süleyman KIRCALI, Zeki TORUN ve Emrullah YÜKSEKKAYA'yı tebrik ediyorum. Bu süreç sonunda mesela İngiltere'de akredite bir üniversite ile Ankara'da Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ölçümleriyle aynı seviyede olacaktır. Bu, inanılmaz bir başarıdır. Bu büyük başarı anlatılmalıdır ve anlaşılmalıdır" dedi.Kalibrasyon laboratuvarı, elektromanyetik gürültüyü engellemek için özel bir tür sacla kaplandı. Yerleri antistatik ve bakır karışımı bir malzemeyle kaplanan laboratuvara elektriksel ayrı topraklama ve binadan bağımsız iklimlendirme yapıldı. Kalibrasyon test cihazları için test odasının belli bir sıcaklıkta tutulduğu laboratuvarda özel cihazlarla nemlendirme de yapılabiliyor.

 

kalibrasyon inşaatkalibrasyonkalibrasyon inşaat

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.10.2016 - Güncelleme: 13.12.2023 16:06 - Görüntülenme: 974
  Beğen | 0  kişi beğendi