T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz, eğitim ve öğretime 1974 yılında Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi adıyla başlamıştır. Abidinpaşa adını, bulunduğu semtten, semtimiz ise 1886–1894 yılları arasında Ankara Valiliği yapmış olan Abidin Paşa'nın semte yaptırdığı köşkten almıştır. Başlangıçta okulumuzun bünyesinde Metal Alanı, Tesviye Alanı, Mobilya ve Dekorasyon Alanı adıyla 3 alan bulunuyordu. Bu alanlara 1984 yılında Elektrik Alanı ile Elektronik Alanı da eklenerek bünyesinde 5 alan hizmet vermeye başlamıştır.

1986 yılında okulumuz bünyesinde Teknik Lise eğitim ve öğretime başlamıştır. Teknik Lise içerisinde ise Makine Alanı ve Elektronik Alanı yer almıştır. 2004 yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Donanımı Alanı ile Mesleki Açık Öğretim Lisesi Elektrik Alanı eğitim ve öğretime açılmıştır. 2005 yılında okulumuz alanlarında yeni bir yapılanmaya gidilmiştir. Bilgisayar Donanımı Alanının ismi Bilişim Teknolojileri Alanı olmuştur. Elektrik Alanı ile Elektronik Alanı birleşerek Elektrik – Elektronik Teknolojileri Alanı olmuştur. Tesviye Alanı, Makine Teknolojileri Alanı ismini almıştır. Metal Alanı, Metal Teknolojileri Alanı ismini almıştır. Mobilya ve Dekorasyon Alanı ise Ahşap Teknolojileri Alanı olmuştur.

2007 yılında okulumuzun bünyesinde Anadolu Teknik Lisesi eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu okul türünde aynı yıl Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı açılmıştır. 2008 yılında ise Bilişim Teknolojileri Alanı eklenmiştir. 2014 yılında Teknik Lise içerisinde Makine Teknolojileri Alanı da açılmıştır. Aynı yıl okulumuzun adı Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olmuştur. Bünyesinde Endüstri Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yer almıştır. Endüstri Meslek Lisesinde Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı, Metal Teknolojileri Alanı olmak üzere 4 alan bulunurken Teknik Lisede ElektrikElektronik Teknolojileri Alanı ile Makine Teknolojileri yer almıştır. Anadolu Meslek Lisesinde Bilişim Teknolojileri Alanı, Anadolu Teknik Lisesinde ise Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı ile Bilişim Teknolojileri Alanı hizmet vermiştir. Mesleki Açık Öğretim Lisesinde ise Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı ile Makine Teknolojileri Alanı yer almıştır.

2015 yılından itibaren Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuzda Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı uygulanmaya başlamıştır. Anadolu Meslek Programında Bilişim Teknolojileri Alanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojileri Alanı, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı ve Metal Teknolojileri Alanı bulunmaktadır. Anadolu Teknik Programında ise Bilişim Teknolojileri Alanı, Makine Teknolojileri Alanı ve Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı yer almaktadır. Eski öğrencilerimiz bulundukları türde mezun olana kadar eğitimlerine devam etmektedir.

Okulumuzda idare odaları ve derslikler dışında kütüphane, konferans salonu, alan laboratuvarları, alan atelyeleri, gençlik merkezi, kapalı spor salonu, kantin, yemekhane, mescid, basketbol ve voleybol alanları, düzenlenmiş bahçeler, otopark ve lojman bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2013 - Güncelleme: 18.02.2023 21:22 - Görüntülenme: 6175
  Beğen | 11  kişi beğendi