T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Bilgisayar Alanı Türkiye 2.si Olduk

12 bölgede yapılan bölge sergilerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 221 projenin yer aldığı final yarışmasında okulumuz Sarı nokta hastaları ve görme engellilerin Android tabanlı cep telefonlarını kullanmalarını sağlayan arayüz tasarımı projesiyle bilgisayar alanında Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2-6 Mayıs tarihleri arasında Ankara Congresium´da düzenlenen  47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi yapılan ödül töreni ile tamamlandı.  Bu yıl yarışmalara 13 bin 33 proje ile 20 bin 982 öğrenci başvuru yapıldı. 12 bölgede yapılan bölge sergilerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 221 projenin yer aldığı final yarışmasında okulumuz Sarı nokta hastaları ve görme engellilerin Android tabanlı cep telefonlarını kullanmalarını sağlayan arayüz tasarımı projesiyle bilgisayar alanında Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza attı. 

Projeyi gerçekleştiren öğrencilerimiz Hakan Emre BAŞOL´u , Hayrettin Kemalettin BAYRAM´ı ve proje danışman öğretmenimiz Mehmet İbrahim TALAN´ı bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.


 

 

https://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/gelecegin-arastirmacilari-yaristi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.05.2016 - Güncelleme: 24.07.2023 14:09 - Görüntülenme: 1991
  Beğen | 4  kişi beğendi