Metal teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Okulumuz metal teknolojisi alanında mesleğinde başarılı olduğu gözlemlenen öğrenciler başta olmak üzere isteyen öğrenciler dönersermaye çalışmaları kapsamında üretime katkı sağlamakta ve ürettikleri ürünün miktarına göre parça başı ücret yönetmeliği çerçevesinde ücret almaktadırlar. Metal Teknolojisi alanımız "Abidinpaşa Metal Teknolojisi" adıyla Türk Patent Kutumundan marka tescili almıştır. Metal teknolojisi sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle metal teknolojisi sektörü, stratejik bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte metal teknolojisi sektöründe rekabet büyük yoğunluk kazanmakta, sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.
Okulumuz Metal Teknolojisi Alanında
1. Kaynakçılık dalı yer almaktadır.
Bu programı tamamlayan öğrenciye;
Kaynakçılık Dalında;
Metal teknolojisi alanında gösterilen derslerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.
Derslik ve Atölye
Metal Teknolojisi alanı 780 m2 yerleşim alanına sahip olup, bu alanda Bilgisayar Laboratuvarı, Kaynak Simülasyon Laboratuvarı, Malzeme Muayene Laboratuvarı, 3 adet derslik, Soğuk Şekillendirme Atölyesi, Elektrik Ark Kaynak Atölyesi, Oksi-gaz Kaynak Atölyesi, Metal İşleme Atölyesi, Statik Toz Boya ünitesi, Mescit, Öğretmenlere odası, öğrenciler için içerisinde Kitaplık, pinpon ve langırt masası bulunan bir dinlenme alanı ve Metal El Sanatları Galerisi bulunmaktadır. Metal Teknolojisi alanı öğretmen ve öğrencilerinin dinlenmeleri için alana ait güzel bir bahçesi vardır. Atölyeler uygulamalı eğitim verebilmek için branşla ilgili makina, takım ve avadanlıklarla donatılmıştır.
Kariyer
Metal Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler isterlerse meslekleriyle ilgili kendileri atölye açabilir, sektörde çok aranan çelik konstrüksiyon, ark kaynakçılığı, gaz korumalı kaynakçılık ve demir doğrama işlerinde resmî ve özel işletmelerde istihdam edilebilir. Mezun öğrencilerden akademik eğitimine devam etmek isteyenler üniversite sınavında başarılı olurlarsa kendi branşlarında ya da makina teknolojisi gibi yan branşlarında lisans ya da ön lisans eğitimlerine devam edebilirler.