T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / MAMAK - Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kütüphanemiz

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Okulumuz kütüphanesinin fiziki koşullarını düzeltmek amacıyla Edebiyat Öğretmeni Sema Toprak koordinatörlüğünde ve okul idaresi ve okul aile birliğimizin desteğiyle okul kütüphanemizi yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda okul kütüphanemiz boyanmış, mozaik olan yerlere laminant parkeyle döşenmiş, eskiyen perdeler store perdelerle değiştirilmiş, kalorifer peteklerine ahşap doğrama giydirme yapılmış ve yine eski yeşil kumaş sandalyeler siyah deri döşeme ile kaplanmıştır. Kütüphane dolaplarının yeşil kapakları sandalyelerle uyum içerisinde olması için okul öğrencilerinin desteğiyle yapışkanlı folyo ile kaplanmıştır. Yenilenen kütüphanemiz tüm okul öğrencileri ve öğretmenlerinin kullanımına sunulmuştur.

Kütüphanecilik kulübü 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetleri kapsamında Bakanlığımızın başlattığı ve "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" düsturuyla kütüphanesiz okullara kütüphane kurulması, okullardaki mevcut kütüphanelerin de öğrenci başına 6 kitap olacak şekilde zenginleştirilmesi projesi uyarınca okulumuz edebiyat öğretmenleri Sema Toprak ve Devrim Kötek Geçimli sorumluluğunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu minvalde birinci aşama olarak okul kütüphanesi demirbaş listesindeki mevcut 3666 kitap topyekün kontrol edilmiş ve yasaklı yayın kapsamında olanlar ve güncelliğini ve geçerliliğini yitirmiş öğretici metinler ayıklanmıştır. Bu çalışma kapsamında ayrılan 662 kitap sonucu mevcut kitap sayısı 3004 e düşmüştür. Öğrenci sayımız kapsamında bizden istenen 9600 kitap sayısı "Hedef 10.000" sloganıyla kampanyaya dönüştürülmüştür. Bu kapsamda başta okul öğrencilerimiz olmak üzere okul aile birliği kaynakları, STK'lar, çevre esnaf ve okul öğretmenlerimizin desteğiyle şubat ayında başlayan kampanyamız haziran ayında 10.446 kitapla neticelenmiştir. 

Kampanyada toplanan eserlerle birlikte okul kütüphanemizdeki kitaplar sıfırdan tasnif edilerek Dewey Onluk Sistemi'ne göre düzenlenerek yerleştirilmiştir. Okul kütüphanemize kazandırılan Bilsa Kütüphanecilik Programına tek tek işlenen kitaplar barkod okuyuculu yepyeni etiklerlerle etiketlenmiştir. Tüm okul öğrencilerinin doğal üyesi olduğu ve e-okul sistemine entegre bu program her yıl yeni kayıt olan öğrencilerin sisteme eklenmesi, mezun öğrencilerin sistemden çıkarılmasıyla güncellenmektedir. Yeni eklenen kitapların yerleştirilmesi için haziran ayında mevcut dolaplara yenileri eklenmiş, görsel bütünlüğün sağlanması açısından kütüphanemizde boyama çalışmaları kulüp öğretmenlerimiz Sema ve Devrim öğretmenlerimiz aracılığıyla yapılmıştır. Nitelik ve nicelik bakımından yepyeni bir çehreye kavuşan kütüphanemiz başta okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.

11-12-2022 11-12-2022 11-12-202211-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2017 - Güncelleme: 04.01.2024 09:48 - Görüntülenme: 1363
  Beğen | 4  kişi beğendi